© Powered by SiteSpirit

 
925_Studio RenM.jpg

Duurzaam Koningsdag vieren op Museumplein Soest

Museumplein_duurzameversiering.jpg

Vereniging Museumplein Soest (VMS) ), organisator van de festiviteiten op het Museumplein, zal dit jaar de eerste stappen zetten om meer biologisch/duurzaam verantwoord Koningsdag te vieren. Natuurlijk werden de duizenden drinkbekers de afgelopen jaren keurig bij het plasticafval gestort en het glas ging netjes in de glascontainers
Dit jaar zijn alle drinkbekers van biologisch afbreekbaar PLA-plastic op basis van mais. Deze bekers composteren, nog niet zo snel als standaard GFT-afval, maar ze komen terecht in de restafvalstroom om de ‘schone’ plasticafval-stroom niet te ‘verontreinigen’. De ervaringen met deze nieuwe soort drinkbekers zal worden gedeeld met andere evenementen in de regio. (Gildefeesten, Powerweekend, Zomerfeest, enz.) Indien organisatoren van degelijke evenementen informatie willen over onze ervaring met deze biologisch afbreekbare bekers dan kunnen ze, na Koningsdag,  contact opnemen met het secretariaat. Of ze komen een kijkje nemen en een drankje bestellen.

De koffieroerstaafjes zijn tijdens Koningsdag  van hout (FSC), de versiering wordt de komende jaren hergebruikt en de flyers worden gedrukt op een verantwoorde papiersoort. Ook roept de VMS op om te voet of met de fiets naar het koningsdagfestival te komen. Er zijn geen parkeerplaatsen voor auto’s. Graag hoort het bestuur van VMS van u of wij als organisatie meer maatregelen kunnen nemen. Wij staan open voor suggesties en verbeteringen. Soms gaat dat stap voor stap en waar mogelijk met grote sprongen! Graag tot ziens op zaterdag 27 April 2019; Koningsdag op het Museumplein Soest vanaf 12.00 uur!
https://museumplein-soest.nl/


KONINGSDAG SOEST/SOESTERBERG

Gemeentehuis_Nieuw.jpg
Koningsdag_programma_2019_klein.jpg
IMG_2268.jpg
twitter flickr facebook