© Powered by SiteSpirit

 
925_Studio RenM.jpg

Verkoop grondplaatsen en marktkramen OranjeVrijmarkt op 1 maart van start

JBR_7758.jpg

De Verkoop van grondplaatsen en marktkramen gaat 1 maart los! Om een verkoopplek te huren kunt u vanaf 00:01 uur via www.vrijmarkt-soest.nl een plekje uitkiezen, boeken en betalen. Daar vindt u ook veel informatie over de markt. Deelnemers kunnen kiezen uit een grondplek of een marktkraam. De huurprijzen blijven gelijk aan 2018.

Heeft u al spulletjes verzameld om te verkopen of bent u op zoek naar iets bijzonders voor weinig geld? Of gewoon een hele leuke en gezellige dag?  De Soester Oranje Vrijmarkt is een jaarlijks terugkerend fenomeen op koningsdag. Duizenden mensen schuifelen land de grondplekken en marktkramen. Ook in 2019 zullen weer op de Engh op de meer dan 500 verkoopplekken veel spulletjes van eigenaar wisselen. De vrijmarkt start voor bezoekers om 9.00 's en sluit om 15.00 's middags.

Op het vrijmarktplein verzorgen de scoutinggroepen de verkoop van dranken en bieden een aantal lokale organisaties en professionals etenswaren aan. Aan de rand van het horecaplein is een klein podium waar lokale talenten gedurende de vrijmarkt hun kunsten mogen vertonen en met de pet geld kunnen ophalen (inschrijven via de website).   Vanwege het succes van vorig jaar zal door de scouts ook dit jaar een groot Spelletjesplein gebouwd worden. Vorig jaar deden daar meer dan 1000 kinderen aan mee. Tegen een kleine vergoeding zijn er diverse activiteiten ondernemen. Er zijn een  springkussen (8-), een klimtorenkussen (8+), 2 hellingbanen, een kampvuur met broodjesbakken (8+), Spijkermeppen, Stokkenvangen en diverse kleinere spellen. Er is ook de gelegenheid om te leren hoe je kunt pionieren met hout en touw. Als afsluiting mogen de kinderen grabbelen voor leuke prijsjes. Met het spelletjesplein proeft u de sfeer van scouting en kunnen de kinderen een aantal leuke uitdagingen aangaan.   De 4 Soester Scoutinggroepen organiseren gezamenlijk deze Giga-grote en gezellige rommelmarkt. De scouts helpen zo, in een oranje ambiance de belasting van ons milieu te verlagen, verspilling tegen te gaan en stimuleren duurzaamheid. Weggooien is zonde, gun uw speelgoed, overbodige huisraad of 'spulletjes' een tweede ronde. En de kopers hoeven het voor de prijs niet te laten. Doorgaans kosten de spulletjes nog minder dan een appel of een ei. En het is er altijd heel gezellig!

De vier Soester Scoutinggroepen die de vrijmarkt samen organiseren zijn: De Hopman Masselman Groep (jongens); De Fakkeldraagsters (meisjes), De Don Boscogroep (gemengd), en de Paltz en Eemgeuzen (Waterscouts). Kijk eens op hun websites als u denkt: dat is misschien iets voor mijn zoon of dochter. Bij scouting ontwikkelen in Nederland meer dan 100.000 jeugdleden zich outdoor met spel, samenwerken, vermaak en uitdagingen.


KONINGSDAG SOEST/SOESTERBERG

Gemeentehuis_Nieuw.jpg
Koningsdag_programma_2019_klein.jpg
IMG_2268.jpg
twitter flickr facebook