© Powered by SiteSpirit

 
925_Studio RenM.jpg

Voorbereidingen Koningsdag 2019 in Soest en Soesterberg

De voorbereidingen voor de organisatie van activiteiten in Soest en Soesterberg op Koningsdag 2019 zijn in volle gang. Het sinds vorig jaar actieve comité Koningsdag Soest/Soesterberg wil er ook dit jaar weer een Volksfeest van maken.

De daadwerkelijke organisatie van de activiteiten in Soest en Soesterberg gebeurt door een groot aantal Soester verenigingen en organisaties. In het basisprogramma willen we voortbouwen op het succes van 2018. Toch ziet het er naar uit dat de variëteit in activiteiten veel beperkter is dan in 2018. Door het gemeentelijk evenementenbeleid is bijvoorbeeld de organisatie van een feestprogramma op het Kerkplein (vorig jaar omgedoopt tot Oranjeplein) niet meer mogelijk. De klachten van omwonenden zijn vertaald naar het niet opnemen van het Kerkplein als Evenementenlocatie. Onze vraag bij de gemeente naar een alternatieve locatie heeft nog geen reactie opgeleverd. De ervaringen met het evenementenbeleid van en de uitvoering ervan afgelopen jaar bij de organisatie van Koningsnach in Soesterberg door de gemeente Soest hebben geleid tot een onevenredig groot risico voor een vereniging als AGAVS om een dergelijke activiteit te blijven organiseren. Tot grote teleurstelling van zowel het Comité als AGAVS zelf heeft de vereniging dan ook moeten besluiten Koningsnach, een jarenlang succesvol en bindend element in de gemeenschap van Soesterberg, niet meer te organiseren in 2019.

Gelukkig staan in Soest de Oranje Vrijmarkt (uitgebreid met Kinderspelen) en het Museumplein nog wel op het programma voor Koningsdag 2019. In Soesterberg hebben we als Comité nog helemaal geen zicht op activiteiten die daar georganiseerd (kunnen) gaan worden. Tot op heden dus nog geen Volksfeestwaardig programma met activiteiten in Soest en Soesterberg.


KONINGSDAG SOEST/SOESTERBERG

Gemeentehuis_Nieuw.jpg
Koningsdag_programma_2019_klein.jpg
IMG_2268.jpg
twitter flickr facebook