© Powered by SiteSpirit

 
Logo_new 2014.jpg

Maker van deze website :

sitespirit.jpg

INFORMATIE VRIJMARKT:
ZIE MENU 'VRIJMARKT'!


koninginnedagsoest-04.jpg

Laatste nieuws

ARTIKEL SOESTER COURANT 15 MAART 2017

Thoogt_logo.jpg

Op 27 april a.s. viert Koning Willem Alexander zijn 50ste verjaardag.
Ter  gelegenheid van dit kroonjaar is het Oranje Comité Soest voornemens een uitgebreid feest te organiseren en wel voor alle leeftijdscategorieën.
We starten op woensdagavond 26 april met een lampionnenoptocht voor de kleine kinderen. Op Koningsdag zelf zullen weer talloze activiteiten plaatsvinden, o.a. een optreden van Conny Vink in de middag in het restaurant Het Dalzicht van Molenschot voor de bewoners van dit huis en van Daelhoven. Ook de traditionele Oranje Vrijmarkt op de Engh en de kinderspelen bij 't Vaarderhoogt staan weer op het programma. In het programmaboekje , dat op woensdag 12 april verspreid zal worden, samen met de huis aan huis editie van de Soester Courant, zult u uitgebreide informatie vinden. Wellicht heeft u in september/oktober vorig jaar via de media kennis genomen van het voornemen van de gemeente Soest om vanaf 2018 een andere invulling te geven aan de viering van Koningsdag en wel door de introductie van een Koningsdagkoepel. Het Oranje Comité heeft daar fel tegen geprotesteerd, maar zonder enig succes. De gemeenteraad heeft eind oktober, op voorstel van de burgemeester, de heer R.T. Metz, bij overgrote meerderheid voor het voorstel met betrekking tot de introductie van de Koningsdag koepel, gestemd.
Het Oranje Comité heeft naar aanleiding van dit besluit van de gemeente besloten nà Koningsdag 2017 haar werkzaamheden te beëindigen. Het Oranje Comité heeft sinds 1946 Koninginnedag/Koningsdag voor de Soester gemeenschap georganiseerd en daarmee zal Koningsdag 2017 de 71ste en laatste keer worden. Het Oranje Comité hecht eraan alle vrijwilligers en alle sponsors heel hartelijk te bedanken voor hun inzet en steun. Zonder hen zou de organisatie van de Oranje festiviteiten gedurende al die jaren niet mogelijk zijn geweest, chapeau ! Het Oranje Comité hoopt, met u allen, dat de weergoden ons op Koningsdag gunstig gezind zullen zijn, zodat wij er met elkaar een heel mooie dag van kunnen maken. Stichting Oranje Comité Soest


Laatste nieuws

LOGO t Vaarderhoogt.jpg
twitter flickr facebook